Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Ανάρτηση πανό από την Τ.Ο ΧανίωνΣυναγωνιστές από την Τοπική Οργάνωση Χανίων ανάρτησαν πανό στις γέφυρες της Εθνικής Οδού Στο ύψος της πόλης των Χανίων. ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΜΝΗΜΟΝΙΟ. 

ΚΡΙΜΑ κύριε ΓΙΑΝΝΑΡΑ...


Δεν ξέρω πώς αρέσκεσαι ν' αυτοπροσδιορίζεσαι κύριε καθηγητά μου. Πάντως για "πολιτικός" σου συνιστώ να τ' αποφεύγεις. Ευκρινέστατα το 'θεσε, δια στόματος "Ιπλιξή" στους "Διαλόγους (του) σε μοναστήρι", ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, το δράμα των φιλοσόφων που στην αφιλόσοφην εποχή μας, διαθέτουν και το ...μικρόβιον της πολιτικής. Το ξέρεις κι' ο ίδιος, αφού κάπου επεσήμανες πως το ίδιο όπως απορούν οι σημερινοί για τους βυζαντινούς θεολογικούς διαλόγους, θ' απορούσαν κι' οι βυζαντινοί δια τους περί τα "οικονομικά" διαλόγους της σήμερον. Ομολογώ πως ασφαλώς και θ' αφήσεις πλούσιο έργο στις επόμενες γενεές, όταν, όπως ευελπιστείς θ' αξιωθείς της ...κατά Πρόσωπον ερωτικής κοινωνίας μετά των τριών Προσώπων, μιας και την Ουσίαν apriori την θεωρείς ακατάληπτον, έστω και ως υπό των Προσώπων υποστασιαζομένη. Ομοίως ομολογώ πως η επισήμανσή σου είναι σημαντική, πως δηλαδή το μεγαλύτερον επίτευγμα του αρχαίου ελληνισμού, είναι η μη αντικειμενοποίηση της αλήθειας και η μετατροπή της σε σύστημα γενικής ευτυχίας. Έκαμες και προτάσεις εξόχως πολιτικές. Η πρότασή σου "τα μαθηματικά να διδάσκονται ως γλώσσα και η γλώσσα ως μαθηματικά", φρονώ πως πρέπει να γίνει πυξίδα στα της Παιδείας. Αλλά και τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος ορθώς επεσήμανες και τα περί..."πλειοψηφιών" ορθότατα προσέγγισες και στην πηγή του νεοελλαδικού πολιτικού δράματος (της αντικατάστασης της Κοινότητος με τ' απρόσωπα εξ Εσπερίας, στρεβλωτικά της Αρχής της "μη ιδιωτείας", συστήματα), λούστηκες επαρκώς.  Όμως, αν δεν σου το 'πανε, για πολιτικός δεν κάνεις. Για τον απλούστατο λόγο, ότι ενθουσιάζεσαι εύκολα, επενδύεις ...υποστηρικτικά σε λάθος πρόσωπα κι' απογοητεύεσαι διαρκώς. Αυτό τουλάχιστον προσωπικώς (ως persona - να εξηγούμαι) εξέλαβα, παρακολουθώντας την αρθρογραφίαν σου επί χρόνια. Φρόντισε,  να μην κάνεις τουλάχιστον λάθος στις ..."στάθμες", για να μπορείς και να ...σταθμίζεις σωστά...

Μετά τιμής
(εκ της κατωτάτης υποστάθμης μου)
ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Πυρήνας Ρεθύμνου

Κλιμάκιο του πυρήνα Ρεθύμνου προχώρησε σε διανομή έντυπου υλικού σε όλη την πόλη. Συμπολίτες μας πλησίασαν ρωτώντας  για τις θέσεις μας, αφού μετά την μεγαλειώδη κωλοτούμπα του Σύριζα παραμένουμε η μόνη αντιμνημονιακή δύναμη.Ας ελπίσουμε ότι  κόσμος θα ξυπνήσει από τον λήθαργο και θα καταλάβει ποιος θέλει πραγματικά το καλό αυτού του τόπου. 

ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Κωλοτούμπας συνέχεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού κάλεσε σε εξέγερση στις Σκουριές, τώρα «σέβεται» τις συμβάσεις για την εξόρυξη χρυσούΚωλοτούμπας συνέχεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού κάλεσε σε εξέγερση στις Σκουριές, τώρα «σέβεται» τις συμβάσεις για την εξόρυξη χρυσού
Οι πρόσφατες «επαναδιατυπώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του μνημονίου και οι προσπάθειες στελεχών του να άρουν τις «παρεξηγήσεις» για την προδοτική στάση της κυβέρνησης που δέχτηκε αμαχητί την θέσπιση νέων αιματηρών μέτρων αποτελούν, όπως φαίνεται, πάγια τακτική της Αριστεράς που αδυνατεί να συντηρήσει τον μύθο που δημιούργησε προεκλογικά. Και αυτό γιατί η νέα κυβέρνηση εξάντλησε επικοινωνιακά την δυνατότητα δημιουργίας ενός ελκυστικού προφίλ που θα προωθεί το ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα πλήρως ανεξάρτητο από αλλότρια κέντρα αποφάσεων και σταθερά μαχόμενο τα μεγάλα συμφέροντα που καθορίζουν την τύχη της πατρίδας μας.
Ένα από τα πράγματα που έκαναν γνωστό το ΣΥΡΙΖΑ ως το κόμμα που δήθεν καταπολεμά τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των μεγαλοπαραγόντων της οικονομίας ήταν οι κινητοποιήσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής, στις οποίες στελέχη και βουλευτές του συμμετείχαν εντατικά. Η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές αποτελεί ένα μείζον θέμα για την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής που έχει οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές προεκτάσεις, τομείς τους οποίους αποπειράθηκε να καπελώσει ο ΣΥΡΙΖΑ μονοπωλώντας τον αγώνα των κατοίκων προς ίδιο όφελος. Η πρώην αξιωματική αντιπολίτευση αφού εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα της καπέλωσε τις εκεί κινητοποιήσεις με τις διοργανώσεις συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, μεεκδόσεις ψηφισμάτων προς την τοπική και κεντρική διοίκηση, με την οργάνωση συναυλιών κι άλλων καλλιτεχνικής φύσεως happenings, ακόμα και με την παρότρυνση σε εξέγερση του πληθυσμού έναντι των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν εντολή για να καταστείλουν τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής.Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, γινόντουσαν μέχρι χθες, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε ακόμα αντιπολίτευση.
Τώρα όμως που με εντολή του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση τα πράγματα άλλαξαν κι ως εκ τούτου οι «επαναδιατυπώσεις» δεν άργησαν να έρθουν. Οι «παρεξηγήσεις» του παρελθόντος αίρονται και το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται από το αρμόδιο Υπουργείο δια του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Τσιρώνη Γιάννη. Με τον πλέον επίσημο τρόπο ο αναπληρωτής Υπουργός ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταγγείλει τη σύμβαση της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της εξόρυξης χρυσού (Eldorado) ως ζημιογόνα, αλλά… θα την «σεβαστεί» γιατί κάθε σύμβαση είναι δεσμευτική. Το μόνο που μπορεί να κάνει το Υπουργείο (δηλαδή το μόνο που θέλει να κάνει) είναι να ελέγξει ζητήματα πολεοδομικής (!) φύσεως, επομένως οι αρμοδιότητες της κυβέρνησης θα περιοριστούν στον έλεγχο τήρησης των επιμέρους επιμέρους στοιχείων της σύμβασης για να διαπιστωθεί εάν τελούνται μηχανολογικές και τεχνικές παραβιάσεις!
Τα «χωράφια του Μπόμπολα» (όπως χαρακτηριστικά φώναζε στη βουλή ο τότε τραυματισμένος από την αστυνομία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), η εταιρεία ΑΚΤΩΡ, ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας (αυτόν που ήθελαν να «λιντσάρουν»), η εξέγερση απέναντι στο κεφάλαιο, το ανθρώπινο τείχος απέναντι στις μπουλντόζες που καταστρέφουν το περιβάλλον κι άλλα συναφή αποτελούν πλέον ένα ωραίο παραμύθι της αντιπολιτευτικής περιόδου της Αριστεράς. Όλα αυτά αντικαταστάθηκαν με τον βαθύ σεβασμό που τρέφει η κυβέρνηση στις νόμιμες διαδικασίες και στην συμφωνία κυρίων που έγινε ανάμεσα σε κράτος και ιδιωτικές εταιρείες που ανενόχλητες μπορούν να συνεχίσουν την εξόρυξη πλούτου ώστε να τον ξεπουλήσουν σε ιδιωτικά χέρια που ακόμα δεν… «κόπηκαν» από τον ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν πολεμάει τα μεγάλα συμφέροντα.
Η υποκρισία και η πλήρης μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν προκαλεί ίλιγγο, αλλά στους απελπισμένους που πίστεψαν πως με αυτή την κυβέρνηση ο ελληνικός λαός θα ζήσει καλύτερες ημέρες προκαλεί οργή. Εμείς, ως η μοναδική γνήσια δύναμη ευθύνης είχαμε προειδοποιήσει για το αυτονόητο: δεν μπορείς να υψώνεις την αριστερή γροθιά σου στα οδοφράγματα και την ίδια ώρα να κάθεσαι στα έδρανα της βουλής μετρώντας τα κεφάλαια που αποταμίευσες σε τράπεζες που χρηματοδοτούν την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Και με την «επανάσταση» και με τους τραπεζίτες δεν γίνεται…
Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Τ.Ο Ηρακλείου

Toν απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης της Ελληνικής Αυγής για την Κρήτη, έκαμε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργης Σπυρόπουλος, ενώπιον δεκάδων συναγωνιστών, χθες Τετάρτη 25/2, στα γραφεία της Τ.Ο. Ηρακλείου. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις για τον σχεδιασμό της μελλοντικής δράσης της αυτοδιοικητικής παράταξης των Ελλήνων Εθνικιστών στο νησί μας.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Όταν τους είπαμε πράκτορες της Άγκυρας παρεξηγήθηκαν: Οι τουρκόφρονες συριζαίοι βουλευτές ζητούν την προδοσία της ΕλλάδοςΌταν τους είπαμε πράκτορες της Άγκυρας παρεξηγήθηκαν: Οι τουρκόφρονες συριζαίοι βουλευτές ζητούν την προδοσία της Ελλάδος
Συνέντευξη σε τούρκικη εφημερίδα έδωσαν οι τουρκόφρονες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ, και μίλησαν για τα ζητήματα που άπτονται των συμφερόντων και των επιδιώξεων της Τουρκίας. Στην «ημερήσια διάταξη» της συνεντεύξεως ο φράκτης του Έβρου, οι μουφτήδες και φυσικά η «τούρκικη» μειονότητα, όπως αρέσκονται να αποκαλούν τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Θράκης.
Οι τουρκόφρονες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου παπαγάλισαν τις θέσεις της Τουρκίας για τα συγκεκριμένα ζητήματα, εναπόθεσαν τις ελπίδες του στον Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο Ζεϊμπέκ είπε: «Ο Τσίπρας γνωρίζει καλά τα προβλήματά μας. Μας έχει πει ότι οι διακρίσεις εις βάρος των Τούρκων πρέπει να σταματήσουν. Επίσης έστειλε μήνυμα λέγοντας πως θα κατεδαφίσει το τείχος του αίσχους που έχει μήκος 12,5 χιλιόμετρα».
Φυσικά, βάσει των διεθνών Συνθηκών, αλλά και της πραγματικότητας, στην Θράκη δεν κατοικούν «τούρκοι», αλλά Έλληνες Μουσουλμάνοι, οι οποίοι δεν υφίστανται την οποιαδήποτε διάκριση. Όμως ο τουρκόφρονας βουλευτές δεν αναφέρεται στα θρησκευτικά ή τα αστικά δικαιώματα των ανθρώπων, αλλά στο κατά πόσο θα διαχέεται η τουρκική προπαγάνδα ελευθέρως από το προξενείο, προς τους ανυποψίαστους πολίτες. Όσον αφορά δε, το «τείχος του αίσχους», ο λόγος φυσικά για τον φράχτη του Έβρου, ο οποίος παρότι πλήρως αποτυχημένος, έχει έναν συμβολισμό εναντίον των τούρκων δουλεμπόρων, που εργάζονται υπέρ του σχεδίου Οζάλ, για κατακλυσμό της Ελλάδας με λαθρομετανάστες.
Το πραγματικό ζητούμενο, όμως, για τους τουρκόφρονες ήταν και είναι, όπως προείπαμε, η τουρκοποίηση της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η ερώτηση του τούρκου δημοσιογράφου σχετικά με την παράνομη οργάνωση «τουρκική ένωση Ξάνθης», για να λάβει την απάντηση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιταχθεί στις πρακτικές αντι-μειονότητας στην Ελλάδα», εννοώντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ θα αναγνωριστεί αυτή η παράνομη οργάνωση. Στο ζήτημα των μουφτήδων, τάχτηκαν υπέρ των ψευδομουφτήδων, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να διορίζονται οι μουφτήδες από την Αθήνα».
«Η Ελλάδα χρειάζεται την Τουρκία» είναι η απόληξη της όλης συζητήσεως. Ο λόγος, φυσικά, για τον τουρισμό και την εύκολη εκχώρηση βίζας προς τους φιλόδοξους «επισκέπτες από την γείτονα», σε μία μπουτάρεια απομίμηση μεταξύ τουρκοφρόνων. Αλήθεια, όμως, πώς συνάδει η εκχώρηση βίζας σε τούρκους την στιγμή που το τουρκικό προξενείο δρα υποχθόνια, υποστηρίζοντας παράνομες οργανώσεις που φιλοδοξούν την απόσχιση εθνικών εδαφών από την ελληνική επικράτεια. Και με ποιο τρόπο αμύνεται το ελλαδικό κράτος έναντι αυτή της επιθετικότητας; Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρατέθηκε από τους βουλευτές του, ήταν εξόχως σαφές: Άμυνα με την όπισθεν!
Η Χρυσή Αυγή ως μόνη Εθνική Αντιπολίτευση σε αυτόν τον τόπο, δηλώνει ότι οι μεθοδεύσεις του τουρκικού προξενείου ουδέποτε θα γίνουν κυβερνητική πολιτική στην ΕλλάδαΗ Εθνική Προδοσία δεν θα περάσει!

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ


Μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί και συγκεκριμένα την περιοχή Μαλίων Σταλίδας και Μοχου και ύστερα από επικοινωνία με τον αντιπεφεριάρχη Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκη, για την αποκατάσταση των καταστροφών, στον παραλιακό της Σταλίδος, των Μαλίων και την καταστροφή του φωτισμού στον περιφερειακό και στον ΒΟΑΚ, λάβαμε την διαβεβαίωση, ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει το συντομότερο δυνατό ύστερα από τις κατεπείγουσες ενέργειες του περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, προς την κεντρική δ/ση. 
Επίσης με δυναμικές ενέργειες, καταφέραμε και καλέσαμε τον ΕΛΓΑ στην περιοχή των Μαλίων για να καταγράψει τις ζημιές στις καλλιέργειες πατάτας και στην καταστροφή θερμοκηπίων από τούς θυελλώδεις ανέμους πού επικρατούσαν στην περιοχή!
Μαζί με παραγωγούς και τον ΕΛΓΑ καταγράψαμε όλη την περιοχή και στην περιφέρεια θα μεταφέρουμε το θέμα των αποζημιώσεων προς επίλυση!
Η μοναδική πολιτική δύναμη πού έτρεξε στις πληγείσες περιοχές είμαστε εμείς, σε όλους τούς νομούς της Κρήτης και θυμίζουμε ότι στις καταστροφές από τούς ανεμοστρόβιλους η επερώτηση μας στην περιφέρεια ΚΡΗΤΗΣ έφτασε μέχρι και την ευρωβουλή, με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τούς παραγωγούς στην περιοχή της Ιεράπετρας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καταστροφή ιστορικής εκκλησίαςΜετά την καταστροφική κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, στο φράγμα Αποσελέμη του δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα στο χωριό Σφεντύλι πού βυθίζεται σιγα σιγά, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την εκκλησία τού Αγίου Θεοδώρου, όπου τόσο οι εικόνες όσο και το τέμπλο χρονολογούνται άνω των 180 ετών και θα χαθούν κάτω από την στάθμη τού φράγματος, καταστρέφοντας ένα σημαντικό μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!
Ο εργολάβος στην σύμβαση πού υπέγραψε, είχε αναλάβει την μεταφορά της εκκλησίας σε άλλο σημείο και μαζί και τα ιερά σκεύη και τις ιερές εικόνες!
Όμως τίποτα από αυτά δεν έγινε με αποτέλεσμα σε δέκα ημέρες περίπου όλα να χαθούν από την άνοδο των υδάτων!
Σε συζήτηση πού είχαμε με τούς πρώην κατοίκους της περιοχής, υποσχεθήκαμε να φέρουμε το θέμα στην περιφέρεια την επόμενη τρίτη προς επίλυση και παράλληλα θα κινηθούμε νομικά κατά τού εργολάβου, για αμέλεια προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς!
Αν μέχρι την Τετάρτη δεν γίνουν ενέργειες για την διάσωση των κειμηλίων, τότε μαζί με τούς κατοίκους τού Σφεντυλίου και συναγωνιστές , θα αναλάβουμε την μεταφορά των εικόνων και τού ιερού τέμπλου σε ασφαλές μέρος προς φύλαξη για να γλυτώσουμε την καταστροφή.

ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΕΤΕ;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Μ. Ιγνατίου: Η «φωνή της Αμερικής» και των νταβατζήδων προτρέπει για κυβερνητική συνεργασία Σύριζα-ΝΔΜ. Ιγνατίου: Η «φωνή της Αμερικής» και των νταβατζήδων προτρέπει για κυβερνητική συνεργασία Σύριζα-ΝΔ
Μετά την μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα Τσίπρα και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η «φωνή της Αμερικής», Μ. Ιγνατίου, προχωρά ένα βήμα παρακάτω καλώντας σε περαιτέρω συνεργασία -ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο- των δύο πλευρών.
Από μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθεστωτικός δημοσιογράφος και εκ των φανατικότερων υβριστών της Χρυσής Αυγής, προχωρά σε μια απεγνωσμένη έκκληση προς τις ηγέτιδες δυνάμεις του αντισυνταγματικού τόξου, εκφράζοντας επί της ουσίας τις βαθύτερες προσδοκίες των διεθνών δανειστών.
Έγραψε λοιπόν ο Μ. Ιγνατίου: «Αφού ο Σύριζα και η ΝΔ θα ψηφίσουν Παυλόπουλο, γιατί δεν κάνουν και μια κυβέρνηση συνεργασίας, όπως συμβουλεύουν οι δανειστές»;
Από πολιτικής άποψης, ο δημοσιογράφος δεν πράττει άλλο τι παρά να αποτυπώσει μια θέση η οποία είχε εκφραστεί και προεκλογικά από πλήθος μέσων και μηχανισμών που ελέγχονται από την εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου. Άλλωστε η εξυπηρέτηση των συμφερόντων αυτής της κλίκας, είναι το ζητούμενο για κάθε μεταπολιτευτική κυβέρνηση, της δεξιάς είτε της αριστεράς.
Σε κάθε περίπτωση, ο Μ. Ιγνατίου επιχειρεί εναγωνίως να αποτρέψει εκείνο που πλέον δείχνει αναπόφευκτο: την εκλογική γιγάντωση της Χρυσής Αυγής, η οποία καθίσταται βεβαία μετά τις παλινωδίες του Σύριζα και της άτακτης υποχώρησής του μπροστά στις απαιτήσεις των διεθνών δανειστών.
Προς τούτο, καλεί ΝΔ και Σύριζα επιτέλους να τα βρουν, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να φράξουν τον δρόμο της ολοκληρωτικής πολιτικής επικράτησης του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος!

Γελά όλη η Ελλάδα: τα βρίσκει και με Βενιζέλο ο Τσίπρας!Γελά όλη η Ελλάδα: τα βρίσκει και με Βενιζέλο ο Τσίπρας!
Ανοιχτός σε κάθε είδους συνεργασία με το κλεφτοΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο προσωπικά, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου!
Η συνάντηση ανακοινώθηκε πως αφορούσε την ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. «Θέλω να ανταλλάσσουμε τις εμπειρίες μας» τόνισε ο Βενιζέλος για ν' απαντήσει ο Τσίπρας: «είμαι ανοιχτός σε ενημέρωση».
Ενδεικτική όμως της μνημονιακής στροφής Τσίπρα υπήρξε η επισήμανση πως εξετάζεται το ενδεχόμενο συγκρότησης «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης»! Η συγκεκριμένη δήλωση αποκτά ακόμη βαρύτερη σημασία καθώς δεν ακούστηκε από τα χείλη Τσίπρα για πρώτη φορά κατά τη συνάντηση με τον Ε. Βενιζέλο: είχε πρωτοειπωθεί στη συνάντηση Τσίπρα και Σ. Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν.
Συνεπώς, καθίσταται ξεκάθαρο πλέον πως οι μεγαλόστομες διακηρύξεις Σύριζα για το υποτιθέμενο «τέλος των Μνημονίων», υπήρξαν ένα επιτυχημένο τρικ εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού κατά την προεκλογική περίοδο. Η μετεκλογική «σκληρή στάση» έναντι των δανειστών κράτησε μερικές μόνο εβδομάδες, ίσα για να διατηρήσει βραχυπρόθεσμα τις φρούδες ελπίδες των αδαών.
Οι διεθνείς δανειστές μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, ο Σύριζα (και οι ΑΝΕΛ) αποτελούν την εγγύηση της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών!

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πανούσης βαδίζει στα χνάρια του Δένδια: “Θα διαλύσω τους θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία”Γράφει ο Αινείας
Τη δική του ΤΣΕΚΑ (μετάφραση: η αιμοσταγής αστυνομία του μπολσεβικικού καθεστώτος του Λένιν, που έμεινε στην ιστορία για τις φρικαλεότητες, τις βάναυσες δολοφονίες και της κατώτατης στάθμης ανθρώπων - πρώην βαρυποινίτες και εγκληματίες -  που είχε ως μέλη της, με αποτέλεσμα να αλλάξει πολλές φορές ονομασία για να ξεχαστεί από τη μνήμη των ανθρώπων που τη μισούσαν.) ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Πανούση, ξεκινώντας τις πολιτικές διώξεις εντός του σώματος της ΕΛ.ΑΣ.
Σε συνέντευξή του στη Real News ο νέος Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. απαντώντας στην προβοκατόρικη ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τους "θύλακες της Χρυσής Αυγής" εντός της Αστυνομίας απάντησε ως εξής: "Αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής, ή οποιασδήποτε ακραίας πολιτικής αντίληψης ή και θύλακες διαφθοράς, παρακαλώ να αυτοδιαλυθούν. Γιατί, εάν δεν αυτοδιαλυθούν, θα τους διαλύσω".
Κοινώς ο νέος Φέλιξ Ντερζίνσκι του Ελληνικού Σοβιέτ (το πραγματικό του όνομα ήταν Ιωσήφ Ντομάνσκι - της γνωστής "φυλής" - και το άλλαξε για ευνόητους λόγους) σκοπεύει με κάθε τρόπο να διώξει τους εχθρούς της "επανάστασης της Αριστεράς" και είναι έτοιμος για... ακραία πράγματα καθώς προτίθεται να τους "διαλύσει".
Είναι τόσο "δημοκράτες" οι νέοι ινστρούχτορες του μπολσεβικισμού, που δε διστάζουν να κατατάξουν το πολιτικό φρόνημα, ανάμεσα στα "εγκλήματα" που πρέπει να παταχθούν, καταργώντας έτσι κάθε έννοια δικαίου και ελευθερίας γνώμης.
Το πιο χυδαίο όμως δεν είναι η πολιτική δίωξη, αλλά η προσπάθεια ταύτισης ενός κόμματος με "θύλακες διαφθοράς", όταν έχει αποδειχθεί περίτρανα η καθαρότητα των οικονομικών του μοναδικού Ελληνικού κόμματος που έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από το ΣΔΟΕ και λοιπές κρατικές εξουσίες.
http://paspartoy.blogspot.gr/

Οι Financial Times προειδοποιούν: Εάν συμβιβαστεί ο Σύριζα, θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή!Οι Financial Times προειδοποιούν: Εάν συμβιβαστεί ο Σύριζα, θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή!
Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι Financial Times, προειδοποιώντας την κυβέρνηση Σύριζα πως σε περίπτωση συμβιβασμού με τους Ευρωπαίους δανειστές ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την πολιτική επικράτηση της Χρυσής Αυγής.
Το άρθρο που υπογράφεται από τον Wolfgang Münchau επιχειρεί μια εκτίμηση των επιλογών της ελληνικής κυβέρνησης εις ότι αφορά την στάση της κατά την προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup. Ο αρθρογράφος συστήνει στην κυβέρνηση Σύριζα να τηρήσει σκληρή στάση έναντι των δανειστών, στον υπουργό Οικονομικών δε, Γ. Βαρουφάκη, να διατηρήσει την ψυχραιμία του απέναντι στην ψυχρότητα που θα αντιμετωπίσει από τους ομολόγους του κατά τη διάρκεια του Eurogroup της Δευτέρας.
Στην πραγματικότητα, ο κύριος Münchau έχοντας διακρίνει τις ξεκάθαρες τάσεις συμβιβασμού από μέρους Σύριζα, κρούει τον κώδωνα του πραγματικού κινδύνου ο οποίος δεν είναι άλλος από το Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή. Επισημαίνει κατά λέξη ο αρθρογράφος των Financial Times: «Το χειρότερο σενάριο θα ήταν για την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί την ήττα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συναινέσει...τότε πολιτικά θα φθαρεί και οι πολίτες θα στραφούν στην Χρυσή Αυγή».
Πράγματι, οι δηλώσεις Τσίπρα και Βαρουφάκη κατά το πρόσφατο παρελθόν, κινούνται ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος: εκλιπαρούν για τον οίκτο των δανειστών, καθώς εάν συμφωνήσουν συνολικά στις απαιτήσεις τους (πράγμα το οποίο επί της ουσίας επιθυμούν) τότε θα γιγαντωθεί εκλογικά η Χρυσή Αυγή. Συνοπτικά λοιπόν, η τακτική Σύριζα έναντι των δανειστών, την οποία επικροτούν οι Financial Times, είναι η ακόλουθη: δεν επιθυμούμε να συγκρουστούμε, θέλουμε να συμφωνήσουμε, αλλά τυχόν καθολική αποδοχή των απαιτήσεών σας θα εξοργίσει τον Ελληνικό Λαό που θα στραφεί στη Χρυσή Αυγή.
Κατά συνέπεια, για την συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ δεν υπάρχει όχι plan B αλλά ούτε καν plan A για τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους «εταίρους». Μοναδικό «διαπραγματευτικό χαρτί» της ξενόδουλης συγκυβέρνησης των προθύμων, είναι η απειλή ανόδου της Χρυσής Αυγής. Προς τούτο και διαρρέεται από τα πλήρως ελεγχόμενα από τους εξουσιαστές μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και από τους απατεώνες των κίβδηλων δημοσκοπήσεων, η υποτιθέμενη απαίτηση της πλειοψηφίας του Λαού μας για έναν «έντιμο συμβιβασμό». Όπου όμως «έντιμος συμβιβασμός», είναι στην πραγματικότητα το ωραιοποιημένο περιτύλιγμα της διατήρησης της Πατρίδος και του Λαού μας στην αισχρή και απάνθρωπη δουλεία των τόκων.
Με το πέρασμα του χρόνου και δεδομένου του ραγιαδισμού που διακρίνει τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων ολόκληρου του αντισυνταγματικού τόξου, καθίσταται βεβαία και αναπόφευκτη η ισχυροποίηση της μοναδικής πολιτικής δύναμης η οποία έχει τη θέληση αλλά και τη δύναμη να εκφράσει αγνά και καθάρια την απαίτηση των Ελλήνων για Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Ευάγγελος Καρακώστας