ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Από την στήλη «σκόρπιες σκέψεις» του Συναγωνιστή Σταύρου Καρεφυλλάκη στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΝΕΡΙΤ: Αναζητείται ιστιοφόρο με 25… επιβάτες:
Κι ενώ βαράει ο κώδωνας του κινδύνου για τον τεράστιο κίνδυνο που κρύβει για την ύπαρξη του ίδιου του Ελληνισμού το τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης που σαρώνει την χώρα, το οποίο αντί να αντιμετωπιστεί σθεναρά από την κυβέρνηση, το "χαϊδεύει" χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα απλά ως "παράτυπους μετανάστες" έχουμε και την κρατική ΝΕΡΙΤ η οποία αναφερόμενη σε ένα σκάφος γεμάτο με λαθρομετανάστες στα ανοιχτά του Σουνίου ανέφερε ότι "αναζητείται ιστιοφόρο με 25 επιβάτες"!

Θαύμα: Με ύφεση 4% αύξηση εσόδων 27%:
Απλά οικονομικά πρωτοετών, για ψηφοφόρους.
Να το κάνω ακόμα απλούστερο: Ένα μαγαζί οδηγείται στο κλείσιμο λόγω ζημίας. Βγάζει λοιπόν ταμπέλα και αρχίζει την… εκποίηση. Απολύει υπαλλήλους, πουλά εμπόρευμα κοψοχρονιά, πουλά ακόμα και τα ράφια. Εκείνη την δεδομένη στιγμή λοιπόν, παρουσιάζει “πρωτογενές πλεόνασμα”. Την επόμενη μέρα κλείνει οριστικά. Αυτό ακριβώς σημαίνει Πρωτογενές Πλεόνασμα σε συνθήκες ύφεσης.

Κόβουν το επίδομα γάμου και παιδιών! Δεν πειράζει αρκεί να μην έρθει ο... "φασισμός".

Οι δημοκράτες:
Tο NΑΤΟ καταδίκασε την ανθρωπιστική αποστολή και όχι την ανθρωποσφαγή στην Ουκρανία.

Ε, αφού ξαφνικά άρχισαν να ανησυχούν για το ισλαμικό δολοφονικό παραλήρημα του ISIL οι αμερικανοσιωνιστές, το ίδιο κάνουν και  κάποιοι εγχώριοι αντιρατσιστές που ξαφνικά ξέχασαν ότι φώναζαν κατά του Άσαντ και υπέρ των δολοφόνων ισλαμιστών «επαναστατών». Βρε λες να έχουν ίδιο γραφείο τύπου οι αντι-αμερικάνοι αντι-ιμπεριαλιστές με τους… αμερικάνους ιμπεριαλιστές;

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι, που παραμένουν πιστοί στις… ιδέες τους. Ο Λοβέρδος, υπουργός παιδείας μην ξεχνιόμαστε, ΥΠΕΡ της διδασκαλίας του Ισλάμ στην Θεσσαλονίκη υιοθετεί τις θέσεις του Μπουτάρη.

Ο κρητικός αίγαγρος και το αντιρατσιστικό:
Το νομικό καθεστώς προστασίας του Κρητικού αίγαγρου που θεωρείται από την Ελληνική πολιτεία πολύτιμο και απειλούμενο είδος, προέκυψε από την αυτονόητη κοινή λογική που διαθέτει και ο τελευταίος Βουσμάνος κτηνοτρόφος.

Φαίνεται όμως πως η κοινή λογική παραμερίστηκε από άλλες σκοπιμότητες και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο χρησιμοποιεί διαφορετικά κριτήρια όταν πρόκειται για τους Έλληνες, παρ’ όλο που ο πρώην πρόεδρος της δημοκρατίας Σαρτζετάκης έχει χαρακτηρίσει το έθνος μας ανάδελφο και σήμερα αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να καταστούμε μειοψηφία στον τόπο μας.

Μήπως θα έπρεπε να ληφθεί και για τους Έλληνες μια παρόμοια πρόνοια ώστε να μην εξαφανισθούν πλήρως;

Το πολιτικό ανάχωμα ΑΝΕΛ εξετέλεσε την αποστολή του (ανάχωμα που συγκράτησε πατριώτες ψηφοφόρους και απέτρεψε την μετακίνησή τους στον χώρο της Χρυσής Αυγής του Ελληνισμού) και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε τον καθιερωμένο κόμπο και... στον κάδο των απορριμμάτων.

Ορισμένοι συμπολίτες μας που ψηφίσατε ΑΝΕΛ αλλά συνεχίζετε να υπολειτουργείτε εγκεφαλικά, μην ανησυχείτε. Δεν θα σας αφήσουνε αμάντρωτους. Θα σας φτιάξουνε νέο μαντρί-ανάχ/κομμα για να μην τους γλιστρήσετε προς την Χρυσή Αυγή και βρούνε κανένα μπελά.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απευθύνεται στο υγειές κομμάτι της Λαϊκής Κοινότητας και στόχος μας είναι το κομμάτι αυτό  να γίνεται όλο και μεγαλύτερο.  

Τ.Ο Χανίων: Διανομή φυλλαδίων


Οι Συναγωνιστές της Τ.Ο Χανίων συνεχίζουν ακατάπαυστα τις πολιτικές δράσεις εν μέσω… «μπάνιων του λαού». Κλιμάκιο της Τ.Ο πραγματοποίησε για άλλη μια φορά διανομή έντυπου υλικού σε γειτονιές της πόλης των Χανίων.

Ελληνική Αυγή για την Κρήτη: Ορκωμοσία Σπυρόπουλου ΓιώργουΣτις 11.30 το πρωί, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, στο οποίο συμμετέχει και ο Συναγωνιστής Σπυρόπουλος Γιώργος εκλεγμένος με την Ελληνική Αυγή για την Κρήτη. Στην ορκωμοσία παρευρέθη και ο βουλευτής του Κινήματος Κώστας Μπαρμπαρούσης και πλήθος υποστηριχτών. Θλιβερή παρένθεση ο περιπλανώμενος θίασος καμιά δεκαριά αντιφάδων που φώναξαν συνθήματα.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Εκδήλωση για τα 2 χρόνια λειτουργίας της Τ.Ο Ηρακλείου
  


Ο μεστός πολιτικός λόγος της συναγωνίστριας Ειρήνης Δημοπούλου-Παππά, μέλους της Κ.Ε και διευθύντριας της εθνικής εφημερίδας "Εμπρός" και του βουλευτή του Κινήματος Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, σφράγισαν την εκδήλωση για τα δύο χρόνια λειτουργίας της Τ.Ο. Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/8, στα γραφεία της Ηροδότου 87 στη Νέα Αλικαρνασσό. Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η τηλεφωνική επικοινωνία - χαιρετισμός του έγκλειστου στα κελιά της τιμής βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππά. Την εκδήλωση χαιρέτησε και το μέλος της Κ.Ε και υπεύθυνος Περιφέρειας Κρήτης Σταύρος Καρεφυλλάκης καθώς και ο εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή για την Κρήτη Γιώργος Σπυρόπουλος και ο Γραμματέας της Τ.Ο Ηρακλείου Πατεράκης Οδυσσέας.  Οι συγκεντρωμένοι, διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, με τον οποίο και έκλεισε η εκδήλωση.

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ – Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΣΟΚΑΡΧΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ – Ο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΑΝ ΟΙ «ΥΠΕΡΔΕΞΙΟΙ» ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ!

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ – Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ – Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΨΟΦΟΔΕΞΙΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΤΑ… ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

“Αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο: Αδικήματα γνώμης και στην Ελλάδα - Το μήνυμα του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου“Αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο: Αδικήματα γνώμης και στην Ελλάδα - Το μήνυμα του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου
Εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αποκαλούμενο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ποινικοποιείται η έκφραση γνώμης με αυτό το νομοσχέδιο τέρας, το οποίο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα ενδεχομένως λύσει. Είναι ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της "παγκοσμιοποίησης", το οποίο δεν λαμβάνει υπ' όψη του τα ιστορικά δεδομένα και την εν γένει Ελληνική πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα θεωρείται αδίκημα η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά δεν θα θεωρείται αδίκημα η άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων σε Πόντο και Μικρά Ασία, καθώς και των υπολοίπων χριστιανικών πληθυσμών της πάλαι ποτέ Οθωμανικής επικράτειας.
Οκτακόσιες χιλιάδες νεκρούς είχαμε στον αγώνα της ανεξαρτησίας το 1821. Όμως αυτό θα μπορεί να το αρνηθεί ο οιοσδήποτε χωρίς ποινικές συνέπειες. Όπως θα μπορεί να αρνηθεί και τη σφαγή της Χίου, την σφαγή στην έξοδο του Μεσολογγίου και τέλος για να έλθουμε στα πλέον πρόσφατα ιστορικά γεγονότα την σφαγή του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία.
Φαίνεται πως για τους συντάκτες του νομοσχεδίου οι Έλληνες δεν έχουν ψυχή… Σημειώνεται επί τούτου ότι έχει τονιστεί σε δημοσιεύματα η σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας σε περίπτωση αναγνωρίσεως της γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και λοιπών χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας.
Δεν είναι όμως αυτό το μόνο σκοτεινό σημείο του εν λόγω νομοσχεδίου. Εάν ένας Έλληνας διαπράξει ένα αδίκημα εναντίον ενός αλλοδαπού κινδυνεύει άμεσα να θεωρηθεί το αδίκημα του ως "ρατσιστικό", αντίθετα εάν ένας ξένος διαπράξει αδίκημα εναντίον ενός Έλληνα δεν προβλέπεται να θεωρηθεί το αδίκημα αυτό ρατσιστικό. Είναι σαφές, επομένως, ότι υπάρχει διάκριση επιβαρυντική εις ό,τι αφορά τους Έλληνες, είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο θεωρεί τους Έλληνες πολίτες β' κατηγορίας και υπόπτους σε όλες τις περιπτώσεις ως "ρατσιστές"!
Η Χρυσή Αυγή ασφαλώς και θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο απαγορεύει την ελευθερία της γνώμης και στρέφεται ευθέως εναντίον της ισότητος όλων των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι ζουν στην χώρα αυτή
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Πέμπτη 21 Αυγούστου

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Εκδήλωση : Δυο χρόνια Τ.Ο. ΗρακλείουΤετάρτη 27 Αυγούστου ώρα 19.30. Εκδήλωση : Δυο χρόνια Τ.Ο. Ηρακλείου (Ηροδότου 87 - Νέα Αλικαρνασσός). Ομιλητές: Ειρήνη Δημοπούλου-Παππά, Μπαρμπαρούσης Κώστας, Καρεφυλλάκης Σταύρος, Πατεράκης Οδυσσέας, Σπυρόπουλος Γιώργος.

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Τ.Ο Ηρακλείου, ενημερωτική δράσηΜέσα σε ένα κλίμα ενθουσιώδους υποδοχής εκ μέρους των πολιτών, συναγωνιστές της Τ.Ο. Ηρακλείου, πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση το απόγευμα της Τετάρτης 13/8, μοιράζοντας φυλλάδια ενάντια στην πολιτική δίωξη του Εθνικιστικού Κινήματος και προβάλλοντας τις πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ


Βρέθηκε το ερό "δισκοπότηρο" των αρχαιολόγων στον τύμβο Καστά στην Μεσολακκιά της Αμφίπολης; Ο τάφος του Ελληνα, μεγαλύτερου βασιλέα όλων των εποχών, του βασιλέα των βασιλέων, του Μεγάλου Αλέξανδρου; 
Σε δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος σημείωσε ότι "η επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας σημαίνει πως κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό έχει δώσει η ανασκαφή" και πρόσθεσε ότι "η περιοχή και όλη η Ελλάδα πρόκειται να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο".
Μοναδικός σε διαστάσεις και σε επιμέλεια, χωρίς αντίστοιχό του οπουδήποτε στο δυτικό κόσμο, στα Βαλκάνια και φυσικά στην Ελλάδα, ο τύμβος της Αμφίπολης φθάνει τα 23 μέτρα ύψος με 158,40 διάμετρο και περίβολο ύψους 3 μέτρων αποτελούμενο από μαρμάρινες βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις.
«Κάντε υπομονή λίγες μέρες». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους κατοίκους της Αρχαίας Αμφίπολης!
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους κατοίκους και στη συνέχεια μετέβη στον Τύμβο Καστά, όπου ξεναγήθηκε στον χώρο της ανασκαφής από την υπεύθυνη αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη και ενημερώθηκε για τα ευρήματα.
Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία και τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, έφτασε στην Αρχαία Αμφίπολη γύρω στις 10 παρά 15 το πρωί
«Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την επίσκεψή του στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Αμφίπολη.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι «η γη της Μακεδονίας μας εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας εκπλήσσει αποκαλύπτοντας από τα σπλάχνα της μοναδικούς θησαυρούς, που συνθέτουν, υφαίνουν όλοι μαζί αυτό το μοναδικό μωσαϊκό της Ελληνικής μας Ιστορίας, για το οποίο όλοι οι Έλληνες είναι πολύ υπερήφανοι».
Χαρακτήρισε αυτό που είδε ως «ένα μνημείο με μοναδικά χαρακτηριστικά» και έδωσε αναλυτική περιγραφή των όσων είδε:
«Ένας περίβολος γύρω-γύρω 497 μέτρα, σχεδόν ένας τέλειος κύκλος σμιλεμένος σε μάρμαρο Θάσου. Το λιοντάρι της Αμφίπολης πάνω από 5 μέτρα, 5,20 μέτρα, ας το σκεφτούμε στην κορυφή του τύμβου. Δυο ολόγλυφες Σφίγγες που βλέπετε, που είναι εκεί σαν να φυλάσσουν- και πράγματι είναι εκεί για να προφυλάξουν την είσοδο του τάφου. Ένας δρόμος πλατύς, με πλάτος 4,5 μέτρα, που οδηγεί στην είσοδο με τοίχους που μιμούνται σε φρέσκο τον τρόπο δόμησης του περίβολου».
Οπως υπογράμμισε «όλα αυτά τα στοιχεία έχουν επιτρέψει στην κ. Περιστέρη, την ανασκαφέα, την αρχαιολόγο, να είναι αισιόδοξη ότι πρόκειται για ένα μοναδικό ταφικό μνημείο, που- όπως μας είπε- χρονολογείται μεταξύ του 325 και του 300 π.Χ.. Βέβαια, στο καίριο ερώτημα η ανασκαφή είναι αυτή η οποία θα αποκαλύψει την ταυτότητα του νεκρού. Η ανασκαφή θα συνεχιστεί με ρυθμούς που υπαγορεύει τόσο το εύρημα όσο, βέβαια, και η επιστημονική δεοντολογία. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της».
Οι ανασκαφές που διεξάγονται στον μοναδικό μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη, εικάζεται ότι βρίσκονται κοντά στην αποκάλυψη ενός πολύσημαντικού τάφου.
Οι ανασκαφή συνεχίζεται αδιάκοπα στον λόφο Καστά, για να διακοπεί μόνο με την δύση του Ήλιου και να αρχίσει λίγες ώρες αργότερα με τις πρώτες ακτίνες του.
Μετά την αποκάλυψη των δύο αγαλμάτων με τη μορφή Σφίγγας και πριν ανοίξει η μεγαλοπρεπής πύλη του βασιλικού τάφου που θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που διατυπώνονται, εξετάζεται ενδελεχώς το υλικό από την εκκαθάριση του διαδρόμου προς την πύλη του τάφου, καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν ενδιαφέροντα ευρήματα, από χρόνους μετά την ταφή και τα οποία θα μας προετοιμάσουν για το τι θα αντικρίσουνε οι αρχαιολόγοι μόλις ανοίξει ο τάφος.
Στον χώρο γύρω από την αρχαιολογική ανασκαφή παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Οι πληροφορίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές: Ο τάφος έχει περίμετρο 498 μέτρα (!!), σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από τον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου στη Βεργίνα, παραπέμποντας σε δημιούργημα που θα κατασκευαζόταν μόνο για έναν Βασιλιά.
Εξωτερικά έχει επενδυθεί με μάρμαρο αρίστης ποιότητας, λαξευμένο με τέτοιο τρόπο που ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος, τόσο η αρμονία όσο και η τελειότητα της εργασίας, με δεδομένα μάλιστα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους εκείνη την εποχή.
Ο τάφος έχει θολωτό – πυραμιδωτό σχήμα, στη δε κορυφή του ήταν τοποθετημένο κατά μία προσέγγιση ο γνωστός σε όλους «Λέων της Αμφίπολης»,ο οποίος είχε ανευρεθεί από Έλληνες στρατιώτες το 1912 και οι Άγγλοι (ποιοί άλλοι;) είχαν αποπειραθεί να το μεταφέρουν – κλέβοντάς το – στην Αγγλία το 1916. Άλλωστε το λιοντάρι είναι το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.
Eάν επιβεβαιωθεί ότι ο τάφος ανήκει στον βασιλέα των βασιλέων η ανακάλυψη από μόνη της θα "τελειώσει" ολοκληρωτικά την προπαγάνδα των Σκοπιανών και βέβεια θα φέρει ένα μεγάλο κύμα τουριστών στην χώρα στα επόμενα χρόνια, όταν θα καταστεί προσβάσιμος ο χώρος.
Ωστόσο, εκείνο που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι το τι σκέφτηκε η επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής κ. Κατερίνα Περιστέρη όταν αντίκρισε τα δύο αγάλματα με την μορφή σφίγγας να φυλάνε την είσοδο του τάφου…
Ο χαρακτηρισμός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως γιος του Άμμωνα, με την οποία τον υποδέχθηκε ο ιερέας  στο ιερό του Άμμωνος Διός, ήταν αποκάλυψη του ίδιου του θεού, πίστευε ο Μακεδόνας Βασιλιάς. Εξάλλου ο ίδιος δήλωνε συχνά πως είχε μέσα του κάποια θεϊκή δύναμη…
Στην Αιγυπτιακή μύηση η Σφίγγα εκφράζεται με γένος αρσενικό και παρουσιάζεται σαν το σύμβολο της συμπαντικής εξέλιξης, που ξεκινούσε από το ζωώδες επίπεδο και διαμέσου του ανθρώπου ανυψωνόταν στο θεϊκό επίπεδο. Αυτό πρέπει να το γνώριζε ο Αλέξανδρος και γι’ αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι κινήσεις που έκανε.
Πόσο τυχαία μπορεί να είναι λοιπόν η παρουσία των δύο σφιγγών ως φύλακες στην είσοδο του μακεδονικού τάφου στην Αμφίπολη;
Θα περιμένουμε μέχρι να ανοίξει η πύλη, το άνοιγμα της οποίας θα δώσει τις απαντήσεις. Μέχρι τότε η ανασκαφή θα συνεχίζεται κάτω από ισχυρά αστυνομικά μέτρα προστασίας και μια απόλυτη σιωπή από την πλευρά των αρχαιολόγων…
Πάντως σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ μεγάλη αρχαιολογική και ιστορική ανακάλυψη, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν ο τάφος κρύβει τη σύζυγο του Μ. Αλεξάνδρου, Ρωξάνη και το γιό του Αλέξανδρο Δ’ και φυσικά μια ανακάλυψη της οποίας το μέγεθος δεν μπορούμε να συλλάβουμε τώρα, αν σε αυτό το τάφο βρεθεί ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος.
Στην 27η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση, η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, είχε δηλώσει «κατά την περίοδο που χρονολογείται ο ταφικός περίβολος, μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου μέχρι το τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα, διαδραματίζονται σπουδαία ιστορικά γεγονότα στην περιοχή της Αμφίπολης. Σημαντικοί στρατηγοί και ναύαρχοι του Μ. Αλεξάνδρου σχετίζονται με την περιοχή. Εδώ ο Κάσσανδρος εξορίζει και θανατώνει το 311 π.Χ. τη νόμιμη σύζυγο του Μ. Αλεξάνδρου Ρωξάνη και το γιό του Αλέξανδρο Δ’».
Ο ταφικός περίβολος χρονολογείται γύρω στο 325 – 300 π.Χ. και φέρεται να έχει την υπογραφή του φημισμένου της εποχής εκείνης, αρχιτέκτονα, Δεινοκράτη, που σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία ήταν και στενός φίλος του Μ. Αλεξάνδρου.
Οικοδομήθηκε από θασίτικο μάρμαρο που μεταφέρθηκε στη περιοχή με ειδικά πλοιάρια, ενώ οι μαρμάρινοι δόμοι από την Αλική της θάσου, τοποθετήθηκαν με ειδικούς γερανούς, κατασκευασμένους από ξύλο, σίδηρο και μολύβι, ίχνη των οποίων βρέθηκαν κατά την αρχαιολογική ανασκαφή.
Ενα μεγάλο μέρος του περιβόλου έχει αποξηλωθεί κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους με αποτέλεσμα αρκετά μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη του να μη βρίσκονται στη θέση τους.
Μια ευρύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αμφίπολης στην προσπάθεια να εντοπιστούν τα χαμένα αρχιτεκτονικά μέλη, οδήγησε την Κατερίνα Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην περιοχή του χώρου του μνημείου του Λέοντα της Αμφίπολης όπου τα χαμένα μέλη του περιβόλου, βρέθηκαν είτε διάσπαρτα, είτε εντοιχισμένα στη βάση του Λέοντος. Η χρονολόγηση τόσο του ταφικού περιβόλου όσο και του Λέοντα συμπίπτει και ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 4π.Χ. αιώνα.
«Μετά την ανακάλυψη του ταφικού περιβόλου του τύμβου Καστά, όπως απέδειξε η έρευνα μας, το ταφικό μνημείο του Λεόντα συνδέεται με το ταφικό σήμα του τύμβου που στην πραγματικότητα είναι το θεμέλιο του και τοποθετείται στην κορυφή του τύμβου βάσει και της γεωμετρίας που μας δίνει ο ταφικός περίβολος»είπε κατά την παρουσίαση των ανασκαφών της η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.grH Αμφίπολη και ο Σαμαράς

 

Μακεδονικό-Μνημόνια-Μακεδονικό. Ενας κύκλος προδοσίας των Εθνικών μας θεμάτων και υπονόμευσης του λαϊκού φρονήματος κλείνει. Με μια δημόσια προβεβλημένη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης ο  Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να παίξει και πάλι τον μοιραίο ρόλο του στην Ελληνική Ιστορία.
Θα επιχειρήσει να  υποτιμήσει την ανακάλυψη της αρχαιολογικής σκαπάνης όπως έκαναν προκάτοχοί του στην περίπτωση Σουβαλτζή, ακόμα και αυτού του Μανώλη Ανδρόνικου; Θα ενημερώσει τους ξένους προϊσταμένους του για την ταυτότητα του οικοδομήματος, το οποίο είναι βέβαιον ότι θα έχει αντίκτυπο στην γεωπολιτική της περιοχής, αλλά και ιδιαίτερα βαρύ συμβολισμό που ποτέ δεν περιφρονούν οι δεισιδαίμονες ανατολίτες;
Η μήπως θα επιχειρήσει να δημιουργήσει προσδοκίες ώστε να εκμεταλλευτεί πολιτικά μιαν ανακάλυψη την οποία επανειλημμένα η κυβέρνησή του είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει; Θυμίζουμε ιδιαίτερα το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ στο Φ.9, ένα χρόνο πριν, στις  25 Αυγούστου 2013, με τίτλο «τι κρύβει η συγκλονιστική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αμφίπολη». Καθώς επίσης και την ερώτηση του πολιτικού κρατούμενου Βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά στις 7 Φεβρουαρίου 2014, την οποία μπορεί ο αναγνώστης να δει παρακάτω.
Την δεκαετία του 90 ο Σαμαράς επεχείρησε να καπηλευθεί προς ίδιον πολιτικό όφελος ένα εθνικό ζήτημα. Πάνω στην Μακεδονία μας έφτιαξε ένα πολιτικό προφίλ, αλλά η έλλειψη ειλικρινών προθέσεων και αποφασιστικότητας  από ένα κόμμα που είχε και τα άτομα και τα μέσα να το πράξει, όχι μόνον δεν ωφέλησε τα εθνικά μας δίκαια, αλλά αντίθετα.  Η πολιτική την οποία εφήρμοσε είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία κλίματος απογοήτευσης και αδυναμίας στον ελληνικό λαό. Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για την Μακεδονία οι οποίες δεν είχαν πολιτικό αντίκρυσμα, καθώς ούτε ο Σαμαράς ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήσαν διατεθειμένοι να οδηγήσουν την Ελλάδα στον εθνικό δρόμο της επίτευξης των εθνικών στόχων και της εκπλήρωσης των πεπρωμένων της, ο Ελληνικός λαός οδηγήθηκε σε αδράνεια  και εν τέλει στην καταρράκωση του εθνικού φρονήματος.
Αλλά και στο ζήτημα του Μνημονίου, ο Σαμαράς επεχείρησε να φανεί «Μνημονιοφάγος» όπως είχε φανεί «Μακεδονομάχος» προκειμένου να ανατρέψει τον πολιτικό του μέντορα Μητσοτάκη. Ο ελληνικός λαός τον πίστεψε ως «άφθαρτο» και τον ψήφισε. Τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά, αλλά ας τα υπενθυμίσουμε εν τάχει. Η ΝΔ του Σαμαρά συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ που έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο απ’ όπου θα έβγαζε την χώρα ο… Μακεδονομάχος και Μνημονιοφάγος Σαμαράς και επί δυό χρόνια συγκυβερνούν οδηγώντας την χώρα και τον λαό στην εξαθλίωση και την υποταγή.
Κανένα λοιπόν λόγο δεν έχει ο λαός να εμπιστεύεται τον Αντώνη Σαμαρά. Ο,τι και αν ανακοινώσει σχετικά με τις ανασκαφές της Αμφιπόλεως έχουμε κάθε λόγο να αμφισβητούμε τις προθέσεις του και τα κίνητρά του.
Ο Σαμαράς και οι σύμβουλοί του εντός και εκτός Ελλάδος, αυτοί που έβαλαν στη φυλακή τους μοναδικούς πολιτικούς αντιπάλους του κλεπτοκρατικού τόξου, ετοιμάζουν ένα νέο κόλπο γκρόσο ενόψει εκλογών.
Εμείς οι Ελληνες Εθνικιστές έχουμε εμπιστοσύνη στην μήτρα του Λαού μας, την Ελληνική Γη. Τιμούμε και θα τιμούμε τους προγόνους μας με τον τρόπο που τους αρμόζει: όχι καπηλευόμενοι την Ιστορία όπως οι «πατριώτες» σαν τον Σαμαρά, αλλά με τους γνήσιους, εθνικούς αγώνες μας για Εθνική Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Αυτά που αρμόζουν στον Λαό και την Ελληνική Πατρίδα.
ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΠΑ
Ερώτηση για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη Σερρών
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΘΕΜΑ: «Πέπλο σιωπής για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη Σερρών»
Τον Αύγουστο του 2013 ανακοινώθηκε η ανακάλυψη μεγαλειώδους ταφικού συγκροτήματος στην Αμφίπολη του νομού Σερρών. Η ανακάλυψη του τύμβου είχε οδηγήσει τότε πολλούς, μεταξύ αυτών και διεθνή Μέσα Ενημερώσεως, να ισχυρισθούν ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μάλιστα  η αρμόδια αρχαιολόγος Προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αικατερίνη Περιστέρη, είχε εκφράσει την εκτίμηση η ότι: «Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τον τάφο της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου (γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου)». Η ίδια υπογράμμισε επίσης ότι «δεν έχει βρεθεί πουθενά ανάλογος περίβολος, ούτε στη Βεργίνα, ούτε στις Αιγές. Περικλείει σίγουρα σημαντικά ταφικά μνημεία, στα οποία σκοπεύουμε να φτάσουμε. Χρονολογείται στην περίοδο της δολοφονίας της Ρωξάνης το 311 π.Χ. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό». Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε συνεχεία της ανακαλύψεως ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη». Η ανακοίνωση αυτή η οποία ουσιαστικά αμφισβητούσε την επιστημονική άποψη της επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών, κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί την επιστημονική έρευνα και αλήθεια. Πολύ δε περισσότερο υπονομεύει την ελληνική πολιτιστική εξωτερική πολιτική αφού διαπιστώνοντας την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί το ελάχιστο δικαίωμα του Ελληνικού Εθνους, οι Σκοπιανοί, από την κυβέρνηση μέχρι εκπροσώπους της εκκλησίας τους, έχουν βρει ευρύτατο πεδίο επιθετικής πολιτικής.
Σε μια περίοδο κατά την οποία μια εθνική ελληνική κυβέρνηση θα φρόντιζε να αξιοποιήσει ένα επιστημονικά διαπιστωμένο ισχυρότατο εύρημα, ώστε να προσελκύσει θετικά τα φώτα του διεθνούς Τύπου ο οποίος είχε ήδη αντιληφθεί και παρουσιάσει με δημοσιεύματά του την πιθανή σημασία του ευρήματος, το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να αποθαρρύνει την ανάδειξή του, απαξιώνοντας την υπεύθυνη των ερευνών. Μάλιστα η κα Περιστέρη έκτοτε σταμάτησε να κάνει δηλώσεις, περιοριζόμενη στο να παραπέμπει στην ανακοίνωση του υπουργείου. Σε ανακοίνωσή της του περασμένου Νοεμβρίου έπλεξε το εγκώμιο του υπουργείου για την υποστήριξή του, η οποία όμως όπως αποδεικνύεται ηθικά ανύπαρκτη. Παρά το γεγονός ότι παρήλθε ο μήνας Δεκέμβριος, όταν αναμένονταν να ανακοινωθούν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών και των ευρημάτων, απόλυτη σιωπή επικρατεί γύρω από το μεγαλειώδες ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.
Ο Δήμαρχος της Αμφίπολης κος Βογιατζής στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 ανέφερε ότι «Το ταφικό μνημείο είναι το μεγαλύτερο αρχαιολογικό εύρημα στην ιστορία των ανασκαφών στην Ευρώπη. Χρειάζονται επιπλέον 90 μέτρα μέχρι να ολοκληρωθούν τα 500 μέτρα του περιστυλίου και να φτάσουμε στην είσοδο. Αυτό σημαίνει ότι μετά από ένα περίπου μήνα θα είμαστε σε θέση να εξάγουμε περισσότερα συμπεράσματα. Πάντως, αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως το ταφικό μνημείο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με τον ένα ή άλλο τρόπο οι αρχαιολογικές έρευνες θα φέρουν στο φώς νέα πολύτιμα ευρήματα». Όμως σε πρόσφατη συνέντευξή του ο δήμαρχος Αμφίπολης επιχείρησε να απαξιώσει την ανασκαφή λέγοντας ότι το μεγαλύτερο ταφικό μνημείο σε όλη την Ευρώπη είναι χωρίς αξιόλογα ευρήματα.
Επειδή η ανακάλυψη αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες της σύγχρονης ιστορίας, η οποία μπορεί να προβάλλει  παγκοσμίως και με θετικό τρόπο τη χώρα μας και τον πολιτισμό της.
Επειδή σε μια περίοδο δυσμενών διεθνών συνθηκών για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τόσο σε επίπεδο πρακτικό αλλά και σε επίπεδο εντυπώσεων, όπως διαπιστώνεται από απαξιωτικά δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών, το  ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητος, των διεθνών μέσων ενημερώσεως αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης γενικότερα, θα μπορούσε να στραφεί με θετικό τρόπο στην σημασία της Ελλάδος, στον πολιτισμό της, και ιδιαίτερα στο ιστορικό πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίον ανιστόρητα διεκδικούν οι Σκοπιανοί,
Επειδή μια τέτοια επιστημονική ανακάλυψη αποτελεί διπλωματικό εργαλείο που καταλύει με τον πιο απόλυτο τρόπο τα σχέδια κέντρων ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού για ονομασία των Σκοπίων ως «Άνω Μακεδονία» ή παρόμοια, αλλά και την επακόλουθη αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας».
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο ώστε με σεβασμό στην δεδομένη επιστημονικότητα της ανακάλυψης όπως διατυπώθηκε από τα πλέον αρμόδια χείλη της Εφόρου Αρχαιοτήτων να προωθηθούν τα εθνικά μας συμφέροντα και να τονωθεί η πολιτιστική μας διπλωματία;
Εάν η πολιτική του Υπουργείου εξακολουθήσει να είναι η αυτή, έχει επίγνωση ότι η πολιτική αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα;
Εάν όχι ποια συμφέροντα και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί;
Αθήνα, 08/01/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-amfipolh-kai-o-samaras#ixzz3AMbYRqLT